Ledifantje

De enige echt groene én gezonde wieg

Je baby op een veilige manier naast je laten slapen? Niet je bed uit hoeven om je baby te voeden, of hem zijn speentje te geven? Dat kan met deze co-sleeper. Het grappige design met het olifantje, de eenvoud van monteren en aanpassen aan de bedhoogte en de toepassing van uitsluitend veilige en gezonde materialen, zijn enkele van de unieke eigenschappen van het Ledifantje.

Ledifantje is groen en gezond! Waar is dat nou goed voor? Lees hier meer!

Ledifantje

Ledifantje

Kribkikker

Kribkikker

Bestellen

Bestellen

Ledifantje

Het Ledifantje is een co-sleeper. Hij onderscheid zich door zijn schattige uiterlijk, geen wieg die er zo vrolijk uitziet. Hij onderscheidt zich ook omdat hij van gezonde materialen is gemaakt. 

Maar het Ledifantje onderscheidt zich ook nog op diverse andere vlakken:

 • met het Ledifantje sluit het matras van je baby naadloos aan op het matras van het ouderlijk bed.
 • het Ledifantje kan probleemloos aan bedranden tot 10cm breed worden bevestigd zonder dat er hierdoor een gleuf ontstaat tussen de matrassen (zie ‘doorsnede’ om te kijken of het Ledifantje aan jullie bed bevestigd kan worden).
 • de hoogte van het matras van het ouderlijk bed mag variëren tussen de 25 en 80cm hoogte. Dit betekent dus ook dat als het ouderlijk bed op klossen moet worden geplaatst het Ledifantje moeiteloos mee omhoog kan. Je kleine heb je dus ook dan veilig naast je.

Springbok

Het Ledifantje is ontworpen om aan de zijkant van een ledikant of bedombouw te bevestigen. Voor mensen die een boxspring matras hebben is er een oplossing: de Springbok. Dit is een plank die aan de zijkant van het bed kan worden bevestigd zodat het Ledifantje toch naast het bed gebruikt kan worden.

Denk aan

Een elektrisch verstelbare lattenbodem is niet veilig te gebruiken in combinatie met een Ledifantje. Indien je de elektrisch verstelbare lattenbodem niet gebruikt kan je het Ledifantje wel veilig gebruiken. Trek daarom de stekker van de elektrisch verstelbare lattenbodem uit het stopcontact.

Vanaf drie weken voor je uitgerekende datum dient je bed verhoogd te worden zodat de bovenkant van het matras zich 80 cm boven de vloer bevindt. Dat kan bijvoorbeeld met de zogenaamde bedklossen. De bovenkant van het matras mag dan niet hoger zijn dan 80cm om het Ledifantje te kunnen plaatsen.

Het Ledifantje wordt geleverd exclusief matras. De afmeting voor het matras moet 40 cm bij 80 cm bedragen.  Twijfel je of het Ledifantje op jullie bed geplaatst kan worden? Maak een foto en app deze aan Ledifantje WhatsApp +31 343 410 879 (dit nummer is alleen geschikt voor gebruik WhatsApp Messenger).

Kenmerken

 • Matrasafmetingen: 40 x 80 cm 
 • Matrasdikte: kies de dikte zo dat het matras van het Ledifantje vlak op jullie matras aansluit, dit hangt samen met hoever jullie matras uitsteekt boven de rand van het bed. De Springbok is in hoogte afstelbaar. Hierdoor is de dikte van het matras voor het Ledifantje niet bindend.
 • Gemaakt van onbehandeld, glad afgewerkt ecologisch populieren multiplex
 • Het ledifantje wordt als bouwpakket geleverd en is eenvoudig zelf in elkaar te zetten
 • Geschikt om te bevestigen aan bedden met een bedombouw. Voor boxspringmatrassen dient u de springbok te bestellen
 • Voor een maximale bedrandhoogte van 80 cm
 • Compacte oplossing die weinig ruimte inneemt
 • Kan voor opbergen gedemonteerd worden
 • Kan los van het bed ook als bankje voor peuters/kleuters gebruikt worden

Gebruiksaanwijzingen

Lees deze gebruiksaanwijzingen aandacht door. Indien je vragen hebt of indien je de gebruiksaanwijzing niet begrijpt, neem dan contact op via Ledifantje WhatsApp +31 343 410 879 (dit nummer is alleen geschikt voor gebruik WhatsApp Messenger). 

 • de Kribkikker mag gebruikt worden voor baby’s tot maximaal 6 maanden oud, of tot (indien dit eerder gebeurt) de baby zich zelfstandig op zijn zij kan rollen of op kan richten.
 • Bouw de Kribkikker zoals in de montagehandleiding is omschreven. Indien je niet over al het montagemateriaal dat in de montagehandleiding is omschreven beschikt, gebruik de Kribkikker dan niet en neem contact op met de leverancier via DroomZoo WhatsApp +31 343 410 879 (dit nummer is alleen geschikt voor gebruik WhatsApp Messenger). 
 • gebruik geen voeringen en kussens in de wieg en leg er ook geen knuffels in. Deze veroorzaken risico op verstikkingsgevaar. Hang geen doek over de zijkant, het hoofd- en voeteneind van het ledifantje. Hiermee bemoeilijk je de luchtcirculatie en kan de zuurstoftoevoer belemmerd worden. 
 • laat geen kinderen of huisdieren zonder toezicht bij de Kribkikker
 • reinig de Kribkikker met een vochtige doek, eventueel met een mild ongekleurd reinigingsmiddel
 • indien je de Kribkikker overweegt te schilderen, neem dan in overweging dat vele verfsystemen tot drie maanden na aanbrengen oplosmiddelen uitstoten (sommige wellicht zelfs langer).
 • plaats de Kribkikker op een vlakke ondergrond. Plaats hem niet op een verhoging of op klossen. Wil je je baby graag dicht bij je tijdens het slapen? Kijk dan eens naar het Ledifantje [link naar droomzoo.nl/ledifantje]

Voor meer informatie over veilig slapen kan je de folder ‘veilig slapen’ op www.veiligheid.nl downloaden