Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u, in verschillende categorieën, de antwoorden op enkele veelgestelde vragen. Heeft u toch nog vragen gebruik dan Ledifantje WhatsApp +31 343 410 879 (dit nummer is alleen geschikt voor gebruik WhatsApp Messenger).

Algemeen DroomZoo

Vraag: Kan ik de wiegen van DroomZoo ook in de winkel kopen?

Antwoord: Nee, de wiegen van DroomZoo worden uitsluitend via de site verkocht.

-

Vraag: Kan ik de wiegen van DroomZoo ergens bekijken?

Antwoord: Ja, dat kan op de volgende adressen: Op de Oudegracht 82 in Utrecht (tien minuten wandelen vanaf CS) vind je Draagkracht. Deze toffe Shop-in-shop verkoopt allemaal leuke dingen voor de mom-to-be tot aan ouders van kleuters. Hier is altijd een van beide wiegen te bezichtigen. Zie www.draagkrachtutrecht.com voor openingstijden. Er zeker van zijn dat de wieg die je op het oog hebt op dat moment in de winkel staat? Bel met 030 - 7370564 A&A Speel-Goed In het oude centrum van Wijk bij Duurstede zit op de Peperstraat 15 A&A Speel-Goed. Deze leuke winkel is gespecialiseerd in verantwoord en ecologisch speelgoed. Naast nieuw speelgoed hebben zij ook een ruime selectie aan ouderwets, gebruikt houten speelgoed. Hier vind je ook een van de wiegen van DroomZoo. Zie www.aaspeelgoed.nl voor openingstijden. Er zeker van zijn dat de wieg die je op het oog hebt op dat moment in de winkel staat? Bel met 06-15033280. 

-

Vraag: Kan ik een wieg als cadeau op een ander adres laten bezorgen?

Antwoord: Ja, dat kan. Geef bij je bestelling op het bestelformulier aan wat het bezorgadres is. Als je dat wilt wordt je bestelling in cadeaupapier verpakt verzonden. Dit is ook in het opmerkingenveld op het bestelformulier aan te geven.

-

Vraag: Wat maakt dat de wiegen van DroomZoo Ecologisch zijn?

Antwoord: Een product kan ecologisch genoemd worden als het geen of zeer weinig negatieve invloed heeft op zijn omgeving.  DroomZoo meubels worden gemaakt van Populieren multiplex. De populier wordt in cultuurbossen verbouwd en na de kap ervan wordt er een nieuwe boom aangeplant. Omdat het een zeer snelgroeiende soort is, is de kap dus minder belastend voor het milieu dan langzaam groeiende houtsoorten. Populier is een lichte, makkelijk te verwerken houtsoort waardoor de uitstoot tijdens transport en bewerking zeer laag is. De meubels worden van Europees hout gemaakt. Hierdoor blijft de ‘afgelegde weg’ en dus de totale uitstoot ten gevolge van transport lager dan wanneer bijvoorbeeld Amerikaans hout in Azie tot plaatmateriaal wordt verwerkt en er in Oost Europa een wieg van wordt gemaakt.

-

Vraag: Waarom zijn de wiegen van DroomZoo gezond?

Antwoord: Omdat het hout ecologisch is verbouwd, is het economisch zinvol een dure, maar zeer veilige en gezonde lijm te gebruiken omdat daarmee álle aspecten van het plaatmateriaal ecologisch worden. Hiermee voldoet het gebruikte plaatmateriaal (en dus ook deze wieg) aan een formaldehyde-emissie in de laagste klasse E1. Daarnaast voldoet de plaat ook aan de zeer strenge eisen die zijn gesteld door CARB (Californian Air Resource Board). Met andere woorden: zeer waarschijnlijk is dit de enige geproduceerde wieg waarvan de carcinogenen-emissie nagenoeg nul bedraagt.

-

Vraag: Tot welke leeftijd kan de baby in een wieg slapen?

Antwoord: Je baby kan tot zes maanden na de geboorte in het Ledifantje of Kribkikker slapen, of, als dat eerder is, tot het moment dat hij zich kan omdraaien of overeind kan komen.

-

Vraag: Waarom worden DroomZoo wiegen zonder matras geleverd?

Antwoord: Er worden geen matrassen bijgeleverd omdat er grote prijs- en kwaliteitverschillen tussen de vele matrassen zijn. De keus voor prijs en kwaliteit ligt bij jullie.

-

Vraag: Is er gereedschap nodig om een DroomZoo wieg in elkaar te zetten?

Antwoord: Er is geen gereedschap nodig. Een inbussleutel wordt voor de montage bijgeleverd. Heb je een accuschroefmachine dan kan je het bijgeleverde schroefbit gebruiken.

-

Vraag: Kan ik mijn DroomZoo wieg zelf schilderen?

Antwoord: De wiegen van DroomZoo zijn van onbehandeld ecologisch populieren multiplex gemaakt en kunnen eenvoudig geschilderd worden. Houd er rekening mee dat veel oplosmiddelen die in verf worden toegepast nog lange tijd door de drogende verf worden uitgestoten en dat die ook worden ingeademd door je baby.

Ledifantje

Vraag: Kan ik de wiegen van DroomZoo ook in de winkel kopen?

Antwoord: Nee, de wiegen van DroomZoo worden uitsluitend via de site verkocht.

-

Vraag: Kan ik de wiegen van DroomZoo ergens bekijken?

Vraag: Kan het Ledifantje zowel aan de linker- als aan de rechterkant van het bed geplaatst worden?

Antwoord: Ja, het Ledifantje kan zonder aanpassing aan beide kanten van het bed gebruikt worden. -

-

Vraag: Mag het Ledifantje zonder de poten - hangend aan het bed - gebruikt worden?

Antwoord: Nee, absoluut niet. De zijkant van het bed wordt hierdoor te zwaar belast. Bij het leunen op het Ledifantje zou de zijkant van het bed ontzet kunnen raken waardoor het Ledifantje en de baby zouden kunnen vallen. 

-

Vraag: Kan het Ledifantje als losstaande wieg worden gebruikt?

Antwoord: Nee, dit kan niet. Als je een vrijstaande wieg zoekt die net zo gezond is als het Ledifantje dan kan je een Kribkikker overwegen.

-

Vraag: Als ik het Ledifantje als bankje ga gebruiken kan ik dan kussens via de site bestellen?

Antwoord: Het matras kan als zitkussen gebruikt worden. Een rugkussen is niet te bestellen via de site. Er zijn diverse bedrijven die kussens en kussenslopen op maat vervaardigen. 

-

Vraag: Kan het Ledifantje aan een boxspring?

Antwoord: Het Ledifantje op een boxspring worden bevestigd met de Springbok. Hiermee creëer je een bevestiging aan de zijkant van het bed waaraan het Ledifantje kan worden opgehangen.

-

Vraag: Wat gebeurt er met het Ledifantje als het bed op de klossen of van de klossen wordt geplaatst?

Antwoord: Het Ledifantje kan probleemloos en zonder gereedschap in hoogte versteld worden (en dus ook bij het gebruik van klossen).

-

Vraag: Waarom kan het Ledifantje niet op een metalen ledikant geplaatst worden?

Antwoord: Op de meeste metalen ledikanten past dit niet. Er zijn enkele metalen ledikanten/bedombouwen waaraan het Ledifantje wel bevestigd kan worden. Of dat mogelijk is hangt af van de doorsnede van de bedrand van je bed. Bekijk de doorsnede op de Ledifantje sub-pagina.

-

Vraag: Waarom is het Ledifantje voor de matrasmaat 40cm bij 80 cm gemaakt? 

Antwoord: De maat bedraagt 40 cm bij 80 cm omdat hierdoor het uit bed stappen langs het Ledifantje makkelijker is dan met een grotere matrasmaat. Wil je toch een Ledifantje met matrasmaat 40 cm bij 90 cm, laat dit dan weten via het bestelformulier. Bij voldoende vraag kan het zijn dat die maat op termijn ook leverbaar wordt.

Kribkikker

Vraag: Hoe stel ik de Kribkikker schuin?

Antwoord: Bij de wieg worden twee pootjes en montagemateriaal meegeleverd. Hiermee is de wieg 5 graden schuin te stellen. Doe dit uitsluitend nar overleg met je huisarts of het consultatiebureau.

-

Vraag: Hoe is de Kribkikker als bureautje te gebruiken?

Antwoord: Door een van de zijkanten van de kribkikker te verwijderen met het bijgeleverde inbussleuteltje (je houd hierna twee houtschroeven over) creëer je een bureautje. In de bodem van de wieg zijn ventilatieopeningen aangebracht. Om die af te dekken kan je een op maat gemaakt stuk plaatmateriaal of een stevige bureau-onderlegger gebruiken.

-

Vraag: Ik ben de pootjes kwijt waarmee de wieg schuin te stellen is. Wat moet ik doen?

Antwoord: Neem contact op met DroomZoo. Dan kunnen ze opgestuurd worden.