Over Alex Leerentveld

DroomZoo

Wat leuk dat je meer wilt weten over de maker van de DroomZoo wiegen!

Ik ben Alex, vader van twee en meubelmaker in Wijk bij Duurstede. In de zomer van 2015 was ik hard bezig met de verbouwing van ons huis en het klaarmaken van de babykamer. We hadden een antieke wieg gekocht, maar toen ik na enkele weken verbouwen weer in mijn werkplaats terugkwam kon ik het toch niet laten een wieg te maken. Ik had pas kort daarvoor vernomen van het fenomeen ‘co-sleeper’ en ik besloot er een te maken die eenvoudig aan de rand van ons bed bevestigd kon worden.

Onze zoon heeft de eerste maanden in deze co-sleeper geslapen. Tijdens de kraamweken kwamen er veel onbekenden over de vloer; verloskundigen, de kraamverzorgende, de lactatiekundige. Allen reageerden zo enthousiast terwijl zij natuurlijk dagelijks vele wiegen zien. Ik was verrast over hun enthousiasme en besefte dat ik misschien wel een unieke wieg had bedacht.

In de maanden na de geboorte van mijn zoon besloot ik het ruwe ontwerp verder uit te werken. De oorspronkelijke co-sleeper had nog niet de vorm van het olifantje, maar de ‘haak’ waarmee hij aan het bed hing deed me denken aan een olifantenslurf. Van daaruit is het olifantje ontstaan en de naam ‘Ledifantje’ schoot me ineens te binnen.

Na enkele jaren van onderzoek, verbeteren van het ontwerp, laten rusten en weer oppakken (inmiddels werd onze dochter geboren), heb ik in het voorjaar van 2018 besloten ermee de boer op te gaan. Sinds augustus is de site online en is Ledifantje op social media te vinden. Ik ben trots op het resultaat: een lokaal geproduceerde, gezonde en veilige wieg met een knuffelbaar uiterlijk tegen een concurrerende prijs.

Het Ledifantje is een ecologische en gezonde wieg. De keuze om die weg in te slaan maakte ik toen ik besefte hoeveel tijd een baby in de eerste maanden in een wieg doorbrengt. Daarom koos ik voor een plaatmateriaal dat voldoet aan zeer strenge formaldehyde emissie eisen en is de wieg niet gelakt, maar onbehandeld. We hebben met zijn allen de verantwoordelijkheid onze aarde zo goed mogelijk door te geven aan de volgende generatie en dus hecht ik veel belang aan een kleine carbon-footprint. Populierenhout is daar het meest van alle houtsoorten voor geschikt. Als je dit interessant vindt dan kan je hier meer lezen.

Na de introductie kreeg ik vaak de vraag of er een soort accessoire zou komen waarmee het Ledifantje vrijstaand op de babykamer geplaatst zou kunnen worden. Er zijn een paar details aan het Ledifantje die dat onmogelijk maken. Daarnaast liep ik al veel langer met een gaaf idee: een even gezonde wieg die vrijstaand is en de vorm van een ander dier zou zijn. Dit werd de Kribkikker.

In de aanloop naar de negenmaandenbeurs van 2019 moest er drukwerk komen voor twee wiegen, en de site moest aangepast worden. Ik liep aan tegen het probleem dat de wiegen niet met elkaar moesten concurreren maar elkaar juist aan moesten vullen. Dat bleek het makkelijkst op te lossen door ze beide onder te brengen in een merknaam. Mijn vrouw bedacht de naam ‘DroomZoo’. Houd de site in de gaten want er komen vast binnenkort nog meer ontwerpen!

Graag bedank ik de volgende mensen die deze site, de social media en het Ledifantje naar een hoger plan tilden: Kim, Gijs, Sten, Nelleke, Kimberley, Ries, Wilfred, Willem, Job, Arjen, Simon, Joey, Sonja, Maurits en Salomé.

Ik hoop dat ik je enthousiast heb kunnen maken over de wiegen van DroomZoo en ik hoop je als klant te verwelkomen. Mijn ambitie is om in de komende tijd de ideeen die ik heb voor kindermeubilair zoals bijvoorbeeld een ledikant, een hoogslaper/stapelbed en een juniorbed uit te werken en die ook te gaan verkopen. Ben je nieuwsgierig? Volg me dan op social media.

Alex Leerentveld Leerentveld

Techniek en Ambacht